Paneldiscussie: 10 Maart 2020, 10:00- 12:45, Academie voor Wetgeving,
Lange Voorhout 62 te Den Haag
Hague Talks: 10 maart 2020, 19:30-21:00, Humanity House, Prinsegracht 8 te Den Haag.
In het kader van het Influentials Programme voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zal een delegatie van twaalf vrouwelijke rechters uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) naar Nederland komen van 8 tot 11 maart.
Op dinsdagochtend 10 maart zal er om 10:00 uur een paneldiscussie plaatsvinden bij de Academie voor Wetgeving op de Lange Voorhout 62 te Den Haag. Deze ochtend sessie zal bestaan uit vier verschillende panelleden, waaronder Raadsheer Hester Wattendorff van de Hoge Raad en een vertegenwoordiger van Legal Women , die over hun organisatie of rol zullen pitchen. Daarna zal er een discussie begeleid worden door een moderator tussen de vrouwelijke rechters uit de MENA regio, de genodigden en de panelleden.
Na de paneldiscussie sluiten we de ochtend af om 11:45 uur met een Netwerk Lunch bij de Academie voor Wetgeving. Hier is het mogelijk om verder in gesprek te gaan met elkaar en de thema’s van de ochtend te bespreken. Deze lunch zal duren tot 12.45 uur.
Op dinsdagavond 10 maart is er een Hague Talks sessie bij het Humanity House op de Prinsegracht 8 te Den Haag. Tijdens deze inspirerende avond met als thema ‘How do female judges from the MENA region stand up for equality? Breaking cultural, social, religious and legal stigmas and barriers in the MENA region’ zullen drie vrouwelijke rechters uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika het podium betreden om hun persoonlijke verhaal te delen. Zij zullen spreken over hun rol, de uitdaging en hun ervaring in het streven naar verandering en gelijke rechten in het MENA regio.
De deuren gaan open om 19:00 en wij zullen van 19:30 tot 21:00 uur naar de sprekers luisteren. De avond wordt afgesloten met een drankje! De Hague Talks sessie is open voor iedereen die zich via de ‘register’ knop moet aanmelden vanwege beperkte capaciteit, zie deze link. Deze evenementen bieden de mogelijkheid om in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen met de rechters uit de MENA regio over zowel hun positie in de samenleving als uw eigen rol in Nederland.